Het Electric Miles Project kan door scholen geŽngageerd worden voor een interactieve schoolvoorstelling. Zij brengen dan een programma dat naast het beluisteren van live-muziek ook aandacht schenkt aan de educatieve en pedagogische inhoud.


In tegenstelling tot de avondvoorstellingen van het Electric Miles Project, die in principe als gewone concerten verlopen, dienen de schoolvoorstellingen als platvorm voor leerlingen van het lager en secundair onderwijs, om niet alleen akoestisch met Miles Davis in contact te komen maar ook om de idee achter zijn muziek te leren kennen.


Bij schoolvoorstellingen wordt er een keuze gemaakt uit ons repertoire aangevuld met informatie over de groep, de muzikanten, het leven van Miles Davis, een analyse van zijn muziek vanaf de jaren '80 en een uitleg over het instrumentarium. Dit resulteert in een volwaardig lesuur van 50 minuten.


Daarenboven kunnen de leerkrachten ook een educatieve bijlage downloaden (met extra zoekopdrachten en een woordenpuzzel) om het optreden samen met de leerlingen voor te bereiden.


DOWNLOAD EDUCATIEVE BIJLAGE HIER